Meterkast vervangen

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Amersfoort?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Laat je meterkast vervangen

Je meterkast is als het ware het hart van je gehele elektrische installatie. De meterkast die neemt namelijk alle stroom tot zich en die wordt hier ook weer verdeeld over alle groepen en apparaten achter de groepenkast. Om ervoor te zorgen dat je meterkast optimaal blijft werken is het dan ook belangrijk om te zorgen dat je genoeg groepen hebt aangesloten om stroomstoringen uit te sluiten en dat er ook geen schade aan je meterkast is. Doordat er vaak meer apparaten bij komen, er meer renovaties zijn en omdat steeds meer beginners aan elektra sleutelen in het belangrijk om te zorgen dat je meterkast goed blijft werken. Hieronder meer over je meterkast en alle gevaren.

Het verschil tussen een meterkast, stoppenkast en groepenkast

Tegenwoordig zijn er meerdere benamingen voor de kast waarin je elektrische installatie staat. Zo heb je een meterkast, stoppenkast en groepenkast maar zijn er verschillen tussen deze drie? Jazeker! Met een meterkast wordt de hele kast bedoeld waarin de elektrische installaties staan, denk hierbij aan de groepenkast, leidingen, kabels, watermeters en meer. De groepenkast is alleen de kast met alle groepen, hier wordt alle stroom verdeeld over alle apparaten en groepen achter de groepenkast. De stoppenkast is als het ware de voorganger van een groepenkast. Een stoppenkast komt dus niet vaak meer voor, heb je wel nog een stoppenkast? Je meterkast vervangen is misschien een goede oplossing om eventuele stroomstoringen te voorkomen.

Meterkast-vervangen
Groepenkast

Wanneer is het handig om je meterkast te vervangen?

Heb je regelmatig last van stroomstoringen? Dit zou een goede reden kunnen zijn om je meterkast te vervangen, je wilt natuurlijk wel kunnen blijven genieten van je favoriete tv programma’s. Ook bij overbelasting is het soms beter om je meterkast te vervangen, bij overbelasting moet je groepenkast namelijk meer stroom leveren dan dat hij eigenlijk aankan, snel vervangen dus. Ook bij overbelasting treden er stroomstoringen op. Stroomstoringen kunnen ook zorgen voor brand, dit komt omdat er vonken vrijkomen die in het isolatiemateriaal terecht kunnen komen.

Zelf een meterkast vervangen of dit overlaten aan een gespecialiseerde elektricien?

Het is natuurlijk mogelijk om zelfstandig een meterkast te vervangen, het is echter niet een makkelijk klusje voor een beginnende klusser. Een meterkast vervangen is toch wel één van de moeilijkste klussen, je hebt te maken met veel punten die extra aandacht nodig hebben om fouten te voorkomen, je hebt veel gereedschap nodig, kennis en je hebt te maken met wet en regelgeving. Mocht er tijdens het aanleggen schade ontstaan dan moet je vaak weer overnieuw beginnen en als je het niet door hebt treden er alsnog stroomstoringen op. Een meterkast vervangen kan je dus beter overlaten aan een gespecialiseerde elektricien in je buurt. Elektricien Amersfoort is elke dag druk bezig met het vervangen van meterkasten, ze beschikken over veel ervaring en meerdere gespecialiseerde elektriciens.

Call Now Button