Meterkast vervangen Amersfoort

Bent u op zoek naar een professionele en betrouwbare elektricien in Amersfoort? Dan staat Elektricien Louwmans voor u klaar!

Stroomstoringen en kortsluiting

Direct een elektricien beschikbaar

Ervaren elektriciens 24 uur per dag

trustoo reviews

Laat je meterkast vervangen

Je meterkast is als het ware het hart van je gehele elektrische installatie. De meterkast die neemt namelijk alle stroom tot zich en die wordt hier ook weer verdeeld over alle groepen en apparaten achter de groepenkast. Om ervoor te zorgen dat je meterkast optimaal blijft werken is het dan ook belangrijk om te zorgen dat je genoeg groepen hebt aangesloten om stroomstoringen uit te sluiten en dat er ook geen schade aan je meterkast is. Doordat er vaak meer apparaten bij komen, er meer renovaties zijn en omdat steeds meer beginners aan elektra sleutelen in het belangrijk om te zorgen dat je meterkast goed blijft werken. Hieronder meer over je meterkast en alle gevaren.

Het verschil tussen een meterkast, stoppenkast en groepenkast

Tegenwoordig zijn er meerdere benamingen voor de kast waarin je elektrische installatie staat. Zo heb je een meterkast, stoppenkast en groepenkast maar zijn er verschillen tussen deze drie? Jazeker! Met een meterkast wordt de hele kast bedoeld waarin de elektrische installaties staan, denk hierbij aan de groepenkast, leidingen, kabels, watermeters en meer. De groepenkast is alleen de kast met alle groepen, hier wordt alle stroom verdeeld over alle apparaten en groepen achter de groepenkast. De stoppenkast is als het ware de voorganger van een groepenkast. Een stoppenkast komt dus niet vaak meer voor, heb je wel nog een stoppenkast? Je meterkast vervangen is misschien een goede oplossing om eventuele stroomstoringen te voorkomen.

Groepenkast-vervangen-door-Louwmans
Meterkast vervangen Amersfoort

Wanneer is het handig om je meterkast te vervangen?

Heb je regelmatig last van stroomstoringen? Dit zou een goede reden kunnen zijn om je meterkast te vervangen, je wilt natuurlijk wel kunnen blijven genieten van je favoriete tv programma’s. Ook bij overbelasting is het soms beter om je meterkast te vervangen, bij overbelasting moet je groepenkast namelijk meer stroom leveren dan dat hij eigenlijk aankan, snel vervangen dus. Ook bij overbelasting treden er stroomstoringen op. Stroomstoringen kunnen ook zorgen voor brand, dit komt omdat er vonken vrijkomen die in het isolatiemateriaal terecht kunnen komen.

Zelf een meterkast vervangen of dit overlaten aan een gespecialiseerde elektricien?

Het is natuurlijk mogelijk om zelfstandig een meterkast te vervangen, het is echter niet een makkelijk klusje voor een beginnende klusser. Een meterkast vervangen is toch wel één van de moeilijkste klussen, je hebt te maken met veel punten die extra aandacht nodig hebben om fouten te voorkomen, je hebt veel gereedschap nodig, kennis en je hebt te maken met wet en regelgeving. Mocht er tijdens het aanleggen schade ontstaan dan moet je vaak weer overnieuw beginnen en als je het niet door hebt treden er alsnog stroomstoringen op. Een meterkast vervangen kan je dus beter overlaten aan een gespecialiseerde elektricien in je buurt. Elektricien Amersfoort is elke dag druk bezig met het vervangen van meterkasten, ze beschikken over veel ervaring en meerdere gespecialiseerde elektriciens.

Heeft u een storing of een vraag?

Neem contact op met een installateur.

Trustoo Elektricien Louwmans
Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

Vincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

Melissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

Stuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

Hans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Neem contact op met onze elektricien in Amersfoort.

Wij staan 7 dagen per week klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Gratis offerte
24/7 Bereikbaar
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Call Now Button