3 Fase aansluiting

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Amersfoort?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

In Nederland komt de elektriciteit via 3 verschillende stromen binnen. Dit heet een 3 fase aansluiting. Via 3 kabels (fasen) wordt er 230 volt binnengebracht. De 3 fase aansluiting is handig als u apparaten hebt met een hoger energieverbruik, zoals wasmachines en drogers. U kunt uw energieverbruik verdelen over de 3 fasen, waardoor u minder hogere rekeningen ontvangt. Bent u op zoek naar een elektricien in Amersfoort? Neem dan contact op met ons op! wij staan garant voor kwaliteit en scherpe prijzen!

 

Wat is een 3 fase aansluiting?

Sinds de jaren ’80 is er een 3 fase aansluiting in Nederland. Dit is de standaard voor bedrijven en huishoudens. 3-fase aansluiting is een stroomtoevoersysteem waarbij elektriciteit via drie gelijke fasen (spanningsverschillen) wordt geleverd. Dit systeem zorgt ervoor dat er geen storingen ontstaan en is daarom veiliger. 3 fase aansluiting is ook efficiënter dan een enkelvoudige fase-aansluiting.

 

1 fase aansluiting

Veel huizen zijn aangesloten op een enkele fase-aansluiting. Dit is een aansluiting waarbij de stroom via twee stroomkabels binnenkomt. Deze twee draden bestaan uit de fasedraad en de nuldraad. Bij een 1 fase aansluiting staat er spanning op het stopcontact, het verschil van de spanning zit in de fasedraad en de nuldraad. Een 1 fase aansluiting is geschikt om te gebruiken voor kleinere apparaten die tot 230V gebruiken.

 

3 Fase aansluiting

De 3 Fase aansluiting wordt momenteel steeds populairder, omdat de drie fase aansluiting meer energie kan opvangen. De 3 fase aansluiting bestaat uit 3 fasedraden en 1 nuldraad. Deze aansluiting levert een hoger vermogen waardoor deze aansluiting vaak beter past bij huizen die bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak hebben of een sauna. 3 Fase aansluiting is 3 keer zo krachtig als een enkelvoudige fase aansluiting. Dit komt omdat de 3 fase aansluiting 3x 220/230V op de meterkast heeft staan of 380/400V.

 

3-fase aansluiting door ons laten doen

Wij zijn een elektricien in Amersfoort en we helpen u graag met het aansluiten van 3 fase stroomkabel in uw meterkast. We komen bij u langs om te kijken wat de beste plek is voor de 3 fase aansluiting. We bekijken ook of uw meterkast 3 fase aansluiting aan kan. Als dit niet het geval is, kunnen we de 3 fase aansluiting verzetten naar een andere plek. We maken een offerte voor u en als u akkoord gaat, maken we een afspraak om de 3 fase aansluiting te plaatsen.

Wanneer u 3 fase aansluiting nodig hebt is Elektricien Amersfoort de partij voor u! Wij hebben jarenlange ervaring en zijn tevens een erkende elektricien. 3 fase aansluiting is noodzakelijk voor bedrijven maar ook huishoudens kunnen gebruik maken van 3 fase aansluiting. 3 fase aansluiting is veiliger dan een normale aansluiting en daarnaast ook nog eens efficiënter. Wanneer u 3 fase aansluiting wilt laten plaatsen, kunt u contact met ons opnemen. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op!

3 Fase aansluiting
Call Now Button