Kortsluiting Breda

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Amersfoort?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Soms komt het voor dat er kortsluiting ontstaat in een woning. Dit betekent dat de elektriciteit niet meer werkt. In de meeste gevallen gebeurt dit alleen in een bepaald gedeelte van de woning, maar soms gaat het ook om de gehele woning. Het is belangrijk om te weten wat kortsluiting precies is en wat u kunt doen als u hiermee te maken krijgt. Daarnaast is het goed om te weten waar kortsluiting vaak ontstaat.

Kortsluiting is een situatie waarbij de elektriciteit in een woning niet meer gebruikt kan worden. In de meeste gevallen komt kortsluiting door een kabelbreuk of door een kortsluiting in het stopcontact. Kortsluiting kan ook ontstaan door een defect aan een elektrisch apparaat. Het is belangrijk om kortsluiting altijd te laten repareren door een elektricien. Zo voorkomt u dat kortsluiting vaker ontstaat.

 

Wat is kortsluiting precies?

Kortsluiting komt vaak voor in woningen met oudere elektrische installaties. Dit komt doordat de kabels en stopcontacten niet meer in goede staat zijn. Ook kunnen kabels beschadigd raken door knaagdieren die in de wand kruipen. Kortsluiting kan ook ontstaan door een kabelbreuk of een defect apparaat in huis. Dit is vaak het geval als er werkzaamheden in huis worden uitgevoerd, zoals het aanleggen van een nieuwe kabel of het vervangen van een stopcontact.

Kortsluiting ontstaat vaak in de meterkast, hier bevindt zich de groepenkast die de stroomtoevoer regelt naar de diverse circuits in huis. Een kortsluiting in de meterkast kan grote gevolgen hebben en het is daarom erg belangrijk om snel actie te ondernemen. Een groepenkast zorgt ervoor dat er verschillende apparaten in huis gebruikt kunnen worden, wanneer er in een stopcontact kortsluiting ontstaat slaat de aardlekschakelaar om. Op deze manier krijgt de woning geen stroom meer en voorkomt dat andere gevolgen. Dit is een soort veiligheidsmethode voor de woning.

 

Wat kunt u doen bij kortsluiting?

Als er kortsluiting ontstaat in huis, is het belangrijk om meteen te handelen. Het is namelijk erg gevaarlijk als kortsluiting niet snel wordt opgelost. Kortsluiting kan in de ergste gevallen zelfs leiden tot brand. Soms kunt u kortsluiting zelf oplossen, maar in de meeste gevallen is het beter om een elektricien in te schakelen. Een elektricien kan kortsluiting snel opsporen en oplossen. Zo voorkomt u dat er vaker kortsluiting ontstaat en bent u zeker van een veilige woning.

 

Kortsluiting opsporen

Kortsluiting is niet altijd makkelijk te vinden. Soms kunt u kortsluiting zelf opsporen, maar in de meeste gevallen is het beter om een elektricien in te schakelen. Een elektricien kan kortsluiting snel opsporen en oplossen. Neem contact op met elektricien Amersfoort als u kortsluiting heeft en niet weet wat u moet doen! Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan graag voor u klaar!

stroringen en kortsluiting
Call Now Button