Krachtstroom aanleggen

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Amersfoort?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Wilt u krachtstroom aanleggen in uw woning of bedrijfspand? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Elektricien Amersfoort is dé specialist op het gebied van elektriciteit. We kunnen krachtstroom voor u aanleggen, maar ook ieder ander elektra probleem oplossen. Neem direct contact met ons op om een afspraak te maken! Wij komen graag bij u langs. Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden en wat voor u het beste werkt.

 

Wat is krachtstroom precies?

Krachtstroom is een wetenschappelijke benaming voor stroom met een hoge spanning. Deze stroom komt vaak voor in bedrijfspanden, maar ook soms in woningen. Krachtstroom wordt gebruikt voor het aansluiten van apparaten die veel stroom nodig hebben, zoals sauna’s en kookplaten. Krachtstroom wordt voornamelijk in bedrijfspanden gebruikt omdat zij veel meer energie gebruiken dan een huishouden, maar omdat elektrische inductie kookplaten, sauna’s en zonnepanelen alsmaar populairder worden, wordt er ook steeds vaker krachtstroom in woningen aangelegd. Wilt u graag weten of het mogelijk is voor jouw woning of bedrijfspand om krachtstroom aan te leggen? Elektricien Amersfoort is dé specialist op het gebied van stroom en elektriciteit.

 

Hoe wordt krachtstroom aangelegd

Krachtstroom wordt aangelegd door een elektricien. De krachtstroom wordt dan aangesloten op het elektriciteitsnetwerk in jouw woning of bedrijfspand. Voor krachtstroom is een speciale kabel nodig, die u niet zelf kunt aansluiten. Krachtstroom is niet anders dan gewoon stroom, alleen gaat er bij krachtstroom meer stroom door de kabels heen. Hiervoor is een speciale kabel voor nodig. Een normaal stopcontact heeft namelijk maar 2 draden en krachtstroom heeft er 4. Hiervoor heeft u een 3 fase aansluiting nodig. Voordat u krachtstroom kunt gebruiken in uw woning of bedrijfspand is het dus belangrijk dat u een 3 fase aansluiting in de meterkast hebt. Laat dit altijd eerst controleren door een elektricien. Elektricien Amersfoort staat graag voor u klaar!

 

Wanneer krachtstroom aanleggen?

Krachtstroom kunt u het beste laten aanleggen door een ervaren elektricien aan het einde van de verbouwing van uw huis of bedrijfspand. Als alles klaar is en het stroomnetwerk in orde is, kan er krachtstroom aangelegd worden. Het is niet verstandig om tijdens een verbouwing krachtstroom te laten aanleggen omdat er dan veel werkzaamheden zijn die de krachtstroom kunnen beschadigen. Krachtstroom is noodzakelijk wanneer u bepaalde apparaten gaat gebruiken die veel stroom nodig heeft. Een krachtstroom kabel stuurt namelijk 3 keer zoveel stroom naar het stopcontact dan een gewone kabel. Dit wordt ook wel 1 fase aansluiting genoemd. Bij een krachtstroom kabel wordt er 3x 230V naar de meterkast gestuurd in plaats van 1 keer. Om kortsluiting te voorkomen is een krachtstroom aanleggen dus noodzakelijk.

Krachtstroom aanleggen
Call Now Button