Groepenkast samenstellen

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Amersfoort?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Wilt u zeker weten dat u groepenkast veilig is en aan alle eisen voldoet? Laat dan de samenstelling door een ervaren elektricien uitvoeren. Niet alleen voorkomt u hiermee onveilige situaties, ook bespaart u veel tijd en energie. Bij Elektricien Amersfoort kunt u een groepenkast laten samenstellen. Op deze pagina leest u hoe het samenstellen van een groepenkast in zijn werk gaat.

Komt u er toch zelf niet uit of wilt u liever niet zelf de groepenkast samenstellen? Schakel dan een elektricien in. Een groepenkast laten aanleggen is immers iets waar u niet elke dag mee te maken hebt. Bij Elektricien Amersfoort helpen we u graag verder en staan we klaar om jouw groepenkast veilig aan te leggen. Neem contact met ons op voor meer informatie of vrijblijvend advies. Bij elektricien Amersfoort staan we garant voor kwaliteit en scherpe tarieven.

 

Een groepenkast samenstellen, hoe werkt dat?

Een groepenkast is een verzameling van aansluitpunten voor elektriciteit, waaronder lichtpunten, stopcontacten en eventuele andere apparaten. Uw groepenkast wordt ingedeeld in groepen, elke groep bevat minimaal één aansluitpunt. Hoeveel groepen u nodig heeft, hangt af van het totale aantal licht- en stroomaansluitingen in huis.

Het is belangrijk om bij het samenstellen van de groepenkast rekening te houden met het totale vermogen (watt) van alle apparaten die u in één groep wilt aansluiten. Dit is ter bescherming van de groep, maar ook om overbelasting en brandgevaar te voorkomen. De maximumcapaciteit van een groep wordt bepaald door de zekering die u kiest.

Bij het uitzoeken van de juiste zekering moet u rekening houden met het maximumvermogen (watt) dat u in één groep wilt aansluiten. Kies altijd voor een zekering met een capaciteit die hoger ligt dan het totale vermogen (watt) van alle apparaten in die groep, zodat u zeker weet dat de groep niet overbelast raakt.

 

Hoe groot moet de groepenkast zijn?

De grootte van de groepenkast is afhankelijk van het aantal groepen dat u nodig hebt. Een standaard groepenkast bestaat uit twee rijen met elk drie of vier groepen. Dit is genoeg voor een gemiddelde woning met ongeveer tien lichtpunten en vier stopcontact groepjes. Voor een grotere woning of bedrijfspand kunt u kiezen voor een groter model met meer rijen en groepen.

 

Elektricien Amersfoort

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw groepenkast? Schakel dan Elektricien Amersfoort in. Wij helpen u graag verder met advies op maat, zodat u groepenkast veilig is en aan alle eisen voldoet. Neem contact met ons op voor meer informatie of vrijblijvend advies. Wij helpen u graag!

Groepenkast samenstellen
Call Now Button